Hemgjord peeling

Hemgjord peeling Ansikte! 

1/2 dl socker
3/4 dl flytande honung 
2-3 droppar olivolja

Rör ihop, värm 15sek i micron så är den lättare att använda! 
I cirkulera rörelser så kan du nu peela ansiktet. Glöm inte att det blir bättre om man tvättar ansiktet innan samt låter ansiktet svettas innan! 

Hemgjord peeling Kropp

1 dl socker
1 dl olivolja

Rör om o den är klar för att användas. 
Tips även här för att få bästa resultat, tvätta kroppen o helst så ska ni svettas ordentligt så smutsen enda djupt ner i porerna försvinner o ni får bort mer döda hudceller. Resultatet är chockerande, Babylen hy som är ren! 
Tips nr 2 med detta är att raka sig när man peelat kroppen för man får så mycket bättre resultat utav detta! Sen när du peelat (och kanske också rakat) så tvättar du kroppen som vanligt med din duschgel! 

Varför valde jag då att göra egen peeling? 

Jo för att barnen skulle kunna använda det, och som dom flesta vet så när man bastar så svettas man ut massa skit som ligger i porerna.. Och döda hudceller lossnar också o för att slippa att det ligger kvar så är det bra att peela bort dessa. Men onödigt att lägga pengar på olika peelingsprodukter när du kan använda det som oftast redan finns hemma. 

Varför valde jag just dom ingredienser som jag gjorde då? 

Jo för att: 
Socker exfolierar vilket är bra om du ska kunna peela! 

Honung är rengörande, fuktighetsbevarande, återfuktande, mjukgörande och antibakteriell. Och kan till och med bleka ärr och läka sår. 

Olivoljan kan ge er en fet, lite klibbig känsla på huden. Den feta ytan skyddar mot väder och vind samt bevarar fukt bra. Vilket är perfekt nu under vintern. Dessutom är olivolja antiinflammatorisk, lindrar klåda och irritation. Så olivolja är extra bra emot torr, ömtålig, sårig hud och utmärkt i rengörningsprodukter. Dessutom så kan du använda ren olivolja både som ansiktsrengörning och som ansiktsolja. En vegetabilisk kallpressad olja är den renaste och mest vårdande ansiktsrengörning som finns och passar alla hudtyper. Har du fet hy är oljan vad jag har hört o läst extra bra för att fett löser fett. 


Lycka till och Peace out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0